Inclusief toerisme als businesstransformator voor logiesverstrekkers en bedrijven – TETRA project

Terugblik op events

Gedurende het project hebben verschillende (netwerk)events plaatsgevonden:

  1. Kick-off event (15 november 2019)
  2. Begeleidingsgroep (3 maart 2020)
  3. Workshop Logies en Lerend netwerk (17 september 2020)
  4. Begeleidingsgroep (17 maart 2021)
  5. Lerend netwerk (28 april 2021)
  6. Eindsymposium (7 september 2021)

Hieronder kunt u van ieder event een korte samenvatting of de bijbehorende presentaties bekijken.

Kickoff event – 15 november 2019

Opnamevideo van presentaties op KICK-OFF event TETRA (5/11/2019). Laat u inspireren door keynote spreker Peter Kercher, één van de grondleggers van Design for all Europe (EIDD 1993). Hij duidt hoe Design for All een wezenlijk verschil betekent voor de praktijk. Na deze boeiende toelichting zullen projectpartners in een panelgesprek getuigen over hun interesse en uitdagingen van inclusie in hun onderneming. Aansluitend lichten de projectonderzoekers de samenwerkingsmogelijkheden én benefits toe. Locatie: UD Woonlabo, Guffenslaan 39 te Hasselt.

Bekijk hier de presentatie.

Begeleidingsgroep – 3 maart 2020

Voor de geëngageerde deelnemers van logies, toeleveranciers, kennispartners en waarnemende leden vond er op 03 maart een verkennende oefening plaats in de vorm van een begeleidingsgroep. Plenair kwamen de doelstellingen en de werkpakketten aanbod en werden, in het kader van co-creatie, de deelnemers aan elkaar voorgesteld. Vervolgens verkenden de deelnemers in een doelgroepgerichte workshop de term inclusie in functie van hun onderneming en werd de tijdslijn van het de werkpakketten per doelgroep geduid.

Een samenvatting van de algemene presentatie vindt u hier terug.

Workshop Logies en Lerend netwerk – 17 september 2020

Op 17 september vond bij implementatiepartner Hotel Den Briel de workshop voor de implementatiepartners en de voorstelling van de vorderingen voor alle deelnemers in de vorm van een lerend netwerk plaats. De UD-scans werden bij alle deelnemers afgenomen en de algemene resultaten werden tijdens het lerend netwerk voorgesteld. In de workshop werd een verkennende oefening gedaan ter voorbereiding van het volgende werkpakket: de UD- opportuniteitenmatrix.

Een samenvatting van de presentatie van de workshop voor implementatieparters vind u hier terug, en de presentatie van het lerend netwerk vindt u hier terug.

Foto van de sessie

Begeleidingsgroep – 17 maart 2021

Deelnemende logies en toeleveranciers werden op 17 maart via een lerend netwerk op de hoogte gebracht van de vorderingen in het kader van het UD-implementatieplan. Via een digitale co-creatie aan de hand van polls en testimonials werd het verdere verloop van het traject uitgetekend en becommentarieerd.

Een samenvatting van de presentatie van deze begeleidingsgroep vindt u hier terug.

Lerend netwerk – 28 april 2021

In dit laatste lerend netwerk wordt de terugkoppeling met de groeiplannen voorgesteld, de algemene bevindingen voor het laatste werkpakket gedeeld en de co-creatie aan de hand van case-studies aangetoond.

Een samenvatting van de presentatie van dit lerend netwerk vindt u hier terug.

Eindsymposium – 7 september 2021

Op 7 september zag de roadmap: ‘inclusief toerisme als businesstransformator voor logies en toeleveranciers officieel het daglicht onder het goedkeurend oog van minister Zuhal Demir, Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme en minister Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding en werden de algemene resultaten van dit 2-jaren durende onderzoek voorgesteld.

Een samenvatting van de presentatie van dit slotsymposium vindt u hier terug.