Op maandag 12 november van 10-16 uur organiseren we met het UD Woonlabo de opleiding ‘Accent Gastronomy: Omgangstips voor blinde en dove klanten’.
Het doel van deze opleiding is kelners en managers van horecazaken tools en vaardigheden bij te brengen die hen helpen bij het creëren van een toegankelijk en klantvriendelijk onthaal voor mensen met een visuele en auditieve beperking. Kelners en managers worden ondergedompeld in de beleefwereld van personen met een visuele en auditieve beperking. Praktische tips, krachtige anekdotes, eye-openers en een gepassioneerde lesgeefster, kortom het recept voor een geslaagde vorming, samen mét ervaringsdeskundigen.
Deze opleiding kwam tot stand in een Europees project Accent Gastronomy over gastronomie, toegankelijkheid en toerisme, waarin PXL samenwerkte met partners in Spanje (Catalonië), Engeland (South Yorkshire) en Toerisme Vlaanderen.
Programma
10u00 – 12u00: 1e vormingsonderdeel voor kelners: a.h.v. filmpjes worden de do’s en dont’s besproken in groep
12u00 – 14u00: ‘Lunch in the Dark’ ervaringssessie voor horecapersoneel en -managers onder begeleiding van INTER mét voorbereiding en nabespreking
14u00 – 16u00: 2e vormingsonderdeel voor horecamanagers: a.h.v. een Powerpoint worden de toegankelijkheidsprincipes toegelicht nl. keten van toegankelijkheid – klantvriendelijk onthaal – klantvriendelijke website
Prijs
1e vormingsonderdeel + ervaringssessie: € 40 (lunch inbegrepen)
Ervaringssessie + 2e vormingsonderdeel: € 40 (lunch inbegrepen)
Hele dag: € 65 (lunch inbegrepen)